Over ons

Stichting Afrika 2007 Zwolle

De stichting

We zijn sinds 2006 actief in Zwolle en omstreken.

De Stichting stelt zich ten doel de leef en woonomstandigheden van de bevolking in het Zuidelijk deel van Afrika te verbeteren. Zij maakt daarbij geen onderscheid op grond van huidskleur, religie, geslacht of culturele achtergrond.In het verleden hebben projectgroepen projecten uitgevoerd in Zuid-Afrika (in het voormalig thuisland KwaNdBele) in Rwanda en in Zambia.
Door samenwerking met andere stichtingen probeert de Stichting het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland te vergroten. Dit alles, omdat we erin geloven, dat het delen van je bezittingen niet armer, maar rijker maakt.

Op 26 augustus 2008 werd onze Stichting officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daarmee actief als zelfstandige stichting. Het jaar daarvoor hadden we al wel een project gedaan in KwaMhlanga, Zuid-Afrika, maar dat was nog onder de vlag van de diaconie van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. Omdat de ANBI regels veranderden was dat niet meer een goede manier om aan fundraising te doen. Dus daarom kwam er een bestuur en statuten.

Veel is er gebeurd in die 10 jaar, veel mensen hebben zich geïnteresseerd en veel mensen hebben hun tijd en enthousiasme gegeven. Er zijn bijna 50 mensen, die deel hebben uitgemaakt van een of andere projectgroep. Sommige projecten zijn heel goed gelukt, andere wat minder, maar leerzaam was het altijd. Samen met trouwe supporters en partners willen we op 1 september 2018 gaan vieren. Dus: SAVE THE DATE:

De activiteiten van de stichting vinden plaats als zogenaamd particulier initiatief, die worden uitgevoerd door vrijwilligers op project basis, altijd in directe samenwerking met de lokale bevolking in Afrika. De vrijwilligers dienen zelf hun reis en verblijf te bekostigen en aan hun project gaat altijd een jaar van training en fondswerving vooraf. Alle fondsen die worden ingezameld komen volledig ten goede aan de projecten. Deze fondsen worden verkregen door acties, giften van particulieren en bedrijven en zo mogelijk aangevuld met subsidies van de overheid en samenwerkingsorganisaties.

 

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door 5 leden, die in principe om de 4 jaar aftredend zijn met mogelijkheid tot 1x herkiezing voor 2 jaar.  Op dit moment bestaat het bestuur uit:  Willemien Massier, secretaresse;  Greet  Kloosterman, voorzitter;  Edwin Vetkamp, penningmeester; en de algemene leden:  Rita Bunnik , Aloise Loonstra en Robert Vahl.

Wat kan de stichting Afrika voor u betekenen...

 

Wijn.

Een grote internationale wijnleverancier doneert aan de Stichting € 1,00 per fles geleverde wijn. Dit kan rosé zijn, witte of rode wijn. Vraag via het contact adres de lopende aanbieding op!

 

Catering.

Op zoek naar iemand, die de catering voor uw high tea, lunch of buffetje verzorgd? Met een team van vrijwilligers doet Stichting Afrika dat voor u. De opbrengst komt ten goede van 1 van de nog lopende projecten.

 

Warmhoudmanden.

In Afrika leren wij de lokale bevolking te koken met minder energie ( hout of paraffine) d.m.v. het gebruik van de Warmhoudmand . Deze werkt volgens het principe van de vroegere hooimand. Kook je rijst, soep of rode bietjes en laat het nagaren in een geïsoleerde mand. Of houdt je gekookte maaltijd uren warm. Nooit meer een magnetron nodig als je in de file hebt gestaan.Wij hebben manden in verschillende groottes voor u klaar staan, of we maken er 1 op aanvraag via contactadres: afrika2007zwolle@hotmail.com Met de opbrengst sponsort u het lopende project. Op http://www.solarcooking.nl/ kunt u info krijgen over meer energiebesparende mogelijkheden.

Algemene informatie

 • Kvk nummer

  Nr. 08180315

 • Anbi goedkeuring

  RSIN: 819824707.

 • Reknr: St. Afrika 2007 Zwolle

   NL58INGB0004395889

 • Reknr: Rabobank Foudation Zwolle

   NL68RABO0305603248

 • Facebook

  Volg ons ook op Facebook

 • Privacyverklaring

Onze partners

 • Rabobank-Foundation
  Rabobank Foudation
 • debruglogo
  Vereniging de Brug
 • wildeganzen-logo-resized-190x190
  De wilde ganzen
 • Do good foudation
  Do good foundation
 • nl_thomasvisch_windesheim
  Windesheim College of Honours Zwolle

Contactformulier

Invalid Email
Show Buttons
Hide Buttons