Nieuw project in Malawi.

Na het succesvol afsluiten van het maismolen en opslagschuur project kreeg Stichting Afrika een verzoek uit Malawi om iets te willen doen aan de belabberde kansen, die jongeren hebben op de arbeidsmarkt. Jongvolwassenen ( van 18 tot 30 jaar) weten absoluut niet wat er van hen verwacht wordt als ze een baan zoeken en ook niet hoe ze hun baan kunnen behouden. Hetzelfde geldt voor jonge moeders, die geen idee hebben hoe ze economisch gezien voor hun kindje en zichzelf moeten zorgen.

Met behulp van de Wilde Ganzen gaat een plaatselijke NGO life-skills-trainingen verzorgen en vakgerichte trainingen, om vakkennis te vergroten en zodoende de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het 1e jaar is er ondersteuning van de Wilde ganzen, daarna komt er een evaluatie moment en als het goed blijkt te gaan en er effect te zien is, krijgt het een vervolge voor een 2e jaar en daarna nog een 3e jaar, waarin allerlei nieuwe initiatieven door de deelnemers zelf worden ontwikkeld. Ook in het 2e en eventueel 3e jaar gaan de Wilde Ganzen het project monitoren.