Het koffie wasstation

Koffie project in Rwanda

Met dit project heeft de projectgroep Rwanda het inkomen van 450 koffieboeren ( mannen en vrouwen) die zich verenigd hebben in een coöperatie,  een goede impuls gegeven, ze hebben nu hun eigen koffie verwerking. Waar zij voorheen onderbetaald werden voor het leveren van hun koffiebessen, kunnen zij met dit koffiewas station in hun eigen regio een veel betere prijs daarvoor krijgen.  Nu ze hun eigen oogst  kunnen wassen en drogen, kunnen de koffiebonen langer bewaard en op de juiste tijd verhandeld worden. Bovendien is er nu een Fair Trade keurmerk  Rainforest, zijn ze bezig met het produceren van organic coffee en draait het station op volle capaciteit. Op eigen kracht wordt er nu een 2e station gebouwd, zo’n 30 km verder. aan de andere kant van de heuvel.

Door studenten van Windesheim College of Honour is er in februari 2018 een eigen website gebouwd voor de Sholi coffee: http://sholicoffee.nl/stories/ Daarop is veel informatie te zien en hiermee hoopt de Coöperatieve betere toegang tot de internationale markt te krijgen.  De koffiebonen zijn goed genoeg voor de export en leveren dan een betere prijs op.

Daarmee loopt de bemoeienis van Stichting Afrika wel zo’n beetje op zijn eind, al zullen we met belangstelling dit project blijven volgen. We zijn natuurlijk vrienden voor het leven.